En dit gebeurde nog in het weekend

Een ongeval met twee auto’s gisteravond op de A35 ter hoogte van Bornerbroek heeft aan vier mensen het leven gekost. Twee broertjes van 7 en 8 jaar uit Zoetermeer en een 40-jarige man en zijn 8-jarige dochter uit Deventer zijn overleden, meldde de politie Twente. Drie andere inzittenden, een 41-jarige vrouw, een 38-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Zoetermeer, liggen nog in het ziekenhuis. In de ene auto zaten de vijf inwoners uit Zoetermeer, in de andere auto die uit Deventer. De twee auto’s kwamen rond 19.00 door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsingen en belandden in het naastgelegen water. (NRC)

Een Drent is zondagnacht omgekomen bij een explosie in Nieuweroord (gemeente Hoogeveen). De politie denkt dat de explosie werd veroorzaakt door vuurwerk of een explosief. De politie vond de dode man op straat na een melding van een harde knal. De ouderlijke woning van het slachtoffer werd vanochtend door de Explosieven Opruimingsdienst doorzocht, omdat de politie het vermoeden had dat daar meer gevaarlijke stoffen zouden zijn. (Novum)