BNN'ers zijn kannibalen, en dat mag

BNN-presentatoren Valerio Zeno en Dennis Storm hebben echt van elkaars vlees gegeten, en dat mag. Dit antwoordt minister Van Bijsterveldt (Media) op vragen van Tweede Kamerlid Maarten Haverkamp, ook CDA.

In het programma Proefkonijnen op 21 december 2011 aten Storm en Zeno een gebakken stukje van elkaars chirurgische verwijderde vlees. Haverkamp vroeg de minister of dit daadwerkelijk gebeurd was en of het strafbaar is. De minister gelooft BNN: „Volgens BNN hebben de handelingen, zoals die in de uitzending te zien waren, daadwerkelijk plaatsgevonden.” De handeling is niet strafbaar omdat de presentatoren vrijwillig een klein deel van elkaars vlees aten. Verder zegt de minister dat de KNMG, de beroepsorganisatie voor artsen, tegen dergelijke ‘nutteloze’ operaties is.

Haverkamp is tevreden met het antwoord, en blij dat de beroepsorganisatie zich heeft uitgesproken: „Het is aan de KNMG om eventueel verdere actie te nemen. Ik kan me voorstellen dat je als arts betere dingen te doen heb dan voor de lol in iemands vlees snijden.”