Armstrong niet vervolgd

De openbaar aanklager in de VS heeft na twee jaar onderzoek besloten Lance Armstrong niet te vervolgen. Justitie deed twee jaar onderzoek naar de beschuldigingen van crimineel gedrag van de zevenvoudig Tourwinnaar en van zijn ploeg US Postal, gesponsord door een staatsbedrijf.

De ploeg en Armstrong, behalve kopman mede-eigenaar, werden verdacht van samenzwering, handel in verboden producten en fraude. Ze zouden van overheidsgeld dope hebben gekocht. Armstrong is nooit betrapt op doping, al zijn er geruchten dat hij wel positief getest is, maar dat de internationale wielerunie ervoor zorgde dat die testen nooit openbaar zijn gemaakt.

Floyd Landis beschuldigde in 2010 ex-ploeggenoot Armstrong ervan epo en groeihormonen te hebben gebruikt en bloedtransfusies te hebben gedaan. De beweringen werden later bevestigd door oud-ploeggenoot Tyler Hamilton.