Aangepaste dienstregeling NS zeker tot en met vrijdag

De treinen rijden zeker tot en met vrijdag volgens een aangepaste dienstregeling door de aanhoudende vrieskou. Dat heeft de NS zojuist besloten.

De komende dagen rijden er ieder uur minder intercity’s. Om die reden wordt aan treinreizigers geadviseerd om zoveel mogelijk de spitsuren te omzeilen, zo meldt persbureau Novum. Omdat de dienstregeling is aangepast, is de Geld Terug Bij Vertraging-regeling van kracht.

Mensen die hun bestemming niet per trein hebben kunnen bereiken krijgen de extra kosten vergoed die ze hebben gemaakt om daar toch te komen. Taxibonnen kunnen bij de NS worden gedeclareerd, en wie met de auto is opgehaald, krijgt negentien cent per kilometer vergoed.

De aangepaste dienstregeling werd ingevoerd nadat het vrijdag en zaterdag door het winterweer een chaos was op het spoor. Als er minder treinen rijden, loopt de dienstregeling minder snel in de war als bijvoorbeeld een wissel moet worden gerepareerd.

Samen met spoorwegbeheerder ProRail, met wie de NS verantwoordelijk is voor goed lopend treinverkeer in winterse omstandigheden, is besloten tot de aangepaste dienstregeling. Krijgt de NS de reiziger niet naar de bestemming, dan geldt ook tijdens de huidige omstandigheden de geld-terug-garantie.

    • Annemarie Coevert