PSV geeft wedstrijd uit handen in Almelo: 1-1

Koploper PSV heeft vanmiddag onnodig punten verspeeld in de Eredivisie. De Eindhovenaren waren aanvankelijk heer en meester in Almelo, maar moesten toch met een punt genoegen nemen: 1-1.

Zakaria Labyad zette PSV in de eerste helft verdiend op voorsprong, maar na rust maakte Everton de gelijkmaker. PSV heeft nu drie punten op voorsprong op AZ en FC Twente, die beide nog een wedstrijd tegoed hebben.

PSV startte in Almelo uitstekend. Vanaf het beginsignaal was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Heracles. De Eindhovenaren verzuimden alleen het overwicht in doelpunten om te zetten. Alleen Labyad vond het net. Kevin Strootman en Jeremain Lens lieten echter goede mogelijkheden liggen, zo stelt persbureau Novum.

Na rust kwam Heracles beter in de wedstrijd. Na een uur spelen was de thuisploeg voor het eerst dichtbij de gelijkmaker. Spits Everton zag zijn afstandsschot op de lat ploffen.

Wellicht geschrokken door dat moment, nam PSV daarna weer het heft in handen. De bezoekers verzuimden wederom het duel op slot te gooien. Lens handelde een aantal keer slordig in kansrijke positie, terwijl Ola Toivonen van dichtbij op doelman Pasveer stuitte.

De rekening voor het missen van die kansen kreeg PSV een kwartier voor tijd gepresenteerd. Everton kopte van dichtbij raak, nadat doelman Andreas Isaksson in eerste instantie nog knap redde. Heracles rook na die treffer bloed, maar erger leed bleef PSV in een enerverende slotfase bespaard.

    • Annemarie Coevert