Nederlandse hockeysters verliezen van Argentinië

Argentina's goalkeeper Belen Succi, in yellow, celebrates with teammates as Netherlands' Eva De Goede walk by dejected after Argentina defeated Netherlands 4-2 on aggregate after a penalty shootout at their Women's Champions Trophy field hockey semifinal match in Rosario, Argentina, Saturday Feb. 4, 2012. Argentina will face England at the final on Sunday. (AP Photo/Eduardo Di Baia) Argentinië viert de overwinning. Eva de Goede (L) loopt teleurgesteld van het veld. Foto AP / Eduardo Di Baia

De Nederlandse hockeysters zijn in de halve finale van de Champions Trophy uitgeschakeld door gastland Argentinië. Na de reguliere speeltijd en de verlenging werd een stand van 2-2 bereikt. In de shoot-outs wisten de Nederlandse hockysters geen punten te scoren.

In de dertiende minuut kwam Nederland op achterstand te staan door een tip-in van Maria Josefina Sruoga, zo schrijft persbureau Novum. Kort daarna kreeg Nederland twee corners, waarbij Maartje Paumen uit de tweede een punt wist te halen.

Na de pauze wist Carlien Dirkse van den Heuvel het Nederlandse team op voorsprong te zetten. Een minuut voordat de reguliere speeltijd was verstreken leidde een overtreding van Paumen echter tot een strafbal. Noel Barrionuevo pushte raak, waardoor het tot een verlenging kwam.

Daarin werd niet gescoord. In de shoot-outs scoorde Argentinië twee keer en Nederland niet.

    • Marije Willems