Lichaam vermiste jongen (10) in water gevonden

De vermiste 10-jarige Michael van Dijk is dood gevonden in een vaart in zijn woonplaats Luttelgeest. Dat meldt de politie van Flevoland vandaag.

De politie gaat er vanuit dat de jongen bij een noodlottig ongeval onder het ijs terecht is gekomen.

Sinds woensdag werd naar de jongen, die een verstandelijke beperking heeft, gezocht. Hij had toen de woning van zijn grootouders verlaten, waarna niemand hem meer had gezien. De politie zette bij de zoektocht onder meer speurhonden, een helikopter met warmtecamera, duikers en sonarapparatuur in.

Het zoeken werd bemoeilijkt door sneeuw en ijs. In de afgelopen dagen werden het dorp en de omgeving, waaronder het Kuinderbos, al uitgekamd. De politie gaf een Amber Alert uit, maar ook dat leverde niets op.

    • Marije Willems