Feyenoord eenvoudig langs NEC: 0-2

Feyenoord heeft vanmiddag geen moeite gehad met zijn Nijmeegse tegenstander. In de eredivisiewedstrijd werd thuisploeg NEC vrij eenvoudig gepasseerd met 0-2. De ontmoeting tussen Heracles Almelo en PSV eindigde gelijk in een 1-1 eindstand.

Feyenoord heeft de overwinning op Ajax vanmiddag een goed vervolg gegeven. De ploeg van Ronald Koeman won eenvoudig met 0-2 bij NEC.

Otman Bakkal opende al snel de score. Na rust maakte Guyon Fernandez de tweede treffer. Door de zege stijgt Feyenoord een plekje naar de vijfde plaats, met 34 punten uit twintig wedstrijden. NEC blijft elfde.

Hoewel de eerste kans voor NEC was, acteerde Feyenoord de eerste helft beter dan de thuisploeg, zo meldt persbureau Novum. De Rotterdammers kwamen al na zes minuten op voorsprong. Spits John Guidetti bediende Otman Bakkal, die vervolgens hard raakschoot. Ook na het openingsdoelpunt bleef Feyenoord domineren. Bakkal was dicht bij zijn tweede, maar doelman Gabor Babos redde subliem op zijn afstandsschot.

Na rust kreeg Feyenoord alsnog zijn tweede treffer. Weer was Guidetti de aangever. De Zweed speelde Fernandez vrij, waarop de aanvaller zijn vierde van het seizoen achter Babos schoot.

Gezien het povere weerwerk van NEC was de wedstrijd daarmee feitelijk beslist. Een grote kans kregen de Nijmegenaren nog om terug te komen in de wedstrijd. Middenvelder Ryan Koolwijk vond echter Feyenoord-doelman Erwin Mulder op zijn weg. In de slotfase verzuimde Feyenoord de score nog verder op te voeren.

    • Annemarie Coevert