Duplan schenkt Utrecht weer zege op Ajax

FC Utrecht heeft Ajax voor de vierde keer op rij verslagen. In de Amsterdam Arena werd het 2-0 voor de ploeg van Jan Wouters. De Fransman Edouard Duplan maakte beide treffers. Door de tweede nederlaag op rij ziet Ajax het gat met koploper PSV oplopen tot tien verliespunten. Utrecht stijgt een positie naar de veertiende plek.

FC Utrecht kreeg al na twee minuten een goede kans om de score te openen, zo schrijft persbureau Novum. De Zweed Alexander Gerndt mikte echter van dichtbij naast. In het vervolg van de eerste helft lieten de Domstedelingen zich nauwelijks meer bij het vijandelijke doel zien. Utrecht probeerde met een verdedigend blok het spel van Ajax te ontregelen.

Utrecht slaagde in die opzet, want Ajax kreeg geen uitgespeelde kans. De bezoekers kregen die ook niet, maar namen vlak voor rust wel een voorsprong. Doelman Kenneth Vermeer verwerkte een voorzet niet goed, waarna Duplan binnenwerkte.

Na de rust bracht Ajax-trainer Frank de Boer met Nicolas Lodeiro een extra aanvaller in de ploeg. Effect had het nauwelijks. Pas halverwege de tweede helft werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Utrecht-goalie Junior Fernandez kreeg een voorzet vanaf de zijkant niet onder controle, maar Lodeiro kon niet profiteren.

In de slotfase nam Ajax steeds meer risico’s op jacht naar de gelijkmaker. Op de counter was Utrecht echter de gevaarlijke ploeg. Tien minuten voor tijd leidde zo’n uitval tot de 0-2. Spits Frank Demouge bediende Duplan, die de bal hard in de bovenhoek schoot.

    • Marije Willems