Vitesse wint eindelijk weer eens - NAC met 1-0 verslagen

Na drie nederlagen op rij heeft Vitesse de weg naar boven weer gevonden. Vanavond versloeg de ploeg van trainer John van den Brom NAC in eigen huis met 1-0. Het was de eerste overwinning in de competitie voor de Arnhemmers na de winterstop.

Hofs, die eerder in de wedstrijd al de paal raakte, was matchwinner voor de thuisploeg. Hij scoorde in een eerste helft waarin Vitesse geen kind had aan NAC.

Na rust beet NAC wat meer van zich af en kreeg de ploeg uit Breda ook kansen op de gelijkmaker. Het was echter Vitesse-speler Alexander Büttner die aan de andere kant van het veld verzuimde de score na rust te verdubbelen. Hij miste een strafschop.

Het verzet van NAC was definitief gebroken toen aanvaller Anthony Lurling in de extra tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

    • Niels Posthumus