Uitgelicht zondag

Film

I Know Where I’m Going (Michael Powell & Emeric Pressburger, 1947, GB). Powell & Pressburger-film behoort tot hun meer ingetogen juweeltjes en is onder meer een lyrisch eerbetoon aan het Britse landschap en zijn geheimen. Zelfverzekerde jongedame Wendy Hiller, op weg naar oude maar rijke aanstaande echtgenoot, valt voor eenvoudige Roger Livesey.BBC 2, 12.30-14.00u.

The Letter (William Wyler, 1940, VS). Excellente, in Maleisië gesitueerde Somerset Maugham-verfilming door perfectionist Wyler. Bette Davis, vrouw van rubberplanter Herbert Marshall, vermoordt James Stephenson. Ze opteert voor zelfverdediging, maar de brief uit de titel suggereert amoureuze motieven. Eén, 14.05-15.40u.

La peau douce (François Truffaut, 1964, F). Gevoelige driehoekstragedie wordt wel omschreven als een Jules et Jim waar de koude douche van de realiteit overheen is gegaan. Middelbare intellectueel Jean Desailly zoekt vergeefs grote liefde bij jonge stewardess Françoise Dorléac en keert terug naar echtgenote Nelly Benedetti. Met Nederlandse ondertiteling. TV5, 21.00-22.55u.

Great Expectations (David Lean, 1946, GB). Rijke, picturaal aantrekkelijke verfilming van Dickens roman over de ontmoeting tussen een weesjongen en een ex-misdadiger, die als anonieme weldoener optreedt. Voorbeeldig geacteerd door John Mills en Alec Guinness in zijn speelfilmdebuut.Canvas, 21.55-23.50u.

Informatief

Van Kooten en De Bie sloegen weer toe! Eerste van drie uitzendingen waarin het voormalige duo, dat ruim veertig jaar satirische programma’s voor televisie maakte, door Coen Verbraak geïnterviewd wordt over hun samenwerking. Eerder vandaag zijn Verbraak, Van Kooten en De Bie te gast in Kunststof, om 18.05u op deze zelfde zender. Ned.2, 20.20-21.20u.

Connected. Eerste aflevering van realityserie. Vijf aantrekkelijke Nederlandse vrouwen kregen filmtrainingen om goed om te leren gaan met een camera. Vervolgens filmden ze zes maanden lang hun eigen levens. Mira, Jojanneke, Loes, Anne en Git bepaalden zelf wanneer de camera aan en weer uit ging en daar was noch regisseur, noch make-upafdeling bij betrokken.Ned.3, 21.25-21.55u.

Undercover in Nederland. Alberto Stegeman, deze keer vermomd als ‘Freddy’, gaat weer op onderzoek uit. Vandaag koopt hij drugs en betrapt een dief die uit het woonwarenhuis van zijn werkgever steelt. SBS6, 21.30-22.30u.

Kruispunt: Grootouders zonder kleinkind. Na een echtscheiding mogen vaak de ouders van de vader hun kleinkinderen niet meer zien. Tot verdriet van velen. Psycholoog René Diekstra deed onderzoek en presenteert hier de resultaten. Ned.2, 23.00-23.30u.

Amusement

Taarten van Abel. Honderdste aflevering, waarin Abel samen met Hugo een taart bakt voor oppas Tiny. Ned.3, 18.10-18.45u.

Breaking Bad. Amerikaanse serie over scheikundeleraar die om zijn ziektekosten te betalen een drugsfabriekje begon. Ned.3, 23.15-00.10u.

Sport

Football: Super Bowl XLVI. Rechtstreeks verslag uit Indianapolis van de finale van het Amerikaans kampioenschap. In de pauze een optreden van Madonna.BBC 1, 23.55-05.00u.