Nieuwe kleren van de modekeizer

Hoeveel merknamen kun je afleiden van een naam? Karl Lagerfeld (ook van Chanel en Fendi) heeft de mogelijkheden van zijn eigen naam al redelijk verkend. Er was al Karl Lagerfeld, Lagerfeld, Lagerfeld Gallery en K Karl Lagerfeld. Die laatste maakte hij in samenwerking met Tommy Hilfiger. De lijn stopte ruim een jaar geleden, maar er is alweer een nieuw merk: Karl Karl Lagerfeld. De redelijk geprijsde collectie kleren en schoenen (stoer, rock ’n roll, met veel leer, glim, zwart en zilver – let vooral op de losse hoge ‘Karl’-kragen) wordt tot eind februari bij net-a-porter.com verkocht, daarna volgen meer winkels. Opmerkelijk: Lagerfelds hoofdkantoor zit in Parijs, maar het ontwerpteam zou zomaar in Amsterdam kunnen zitten; daar huurt het merk een groot pand.

    • Milou van Rossum