Kidsflits

Tips voor kinderprogramma’s in het weekend. Genoemde leeftijden zijn een suggestie van de redactie

The Muppets take Manhattan

Vanaf 9 jaar. Derde in de reeks van Muppet-films. Kermit de Kikker en zijn vrienden zijn net afgestudeerd aan de toneelschool. Nu proberen ze door te breken op Broadway, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk.

Zaterdag, SBS 6, 14.05 - 16.00 uur

Sven en de rat

Vanaf 9 jaar. Vrolijk jeugdavontuur. Sven heeft een rat als beste vriend. Regelmatig neemt hij het ratje mee op zijn schouder. De rest van de mensen hebben echter een hekel aan ratten. Sven probeert zijn huisdier populair te maken door hem in te schrijven voor een wedstrijd, maar dan loopt het ratje weg.

Zaterdag. Ned. 3, 15.30 - 16.35 uur

Hoppet

Vanaf 9 jaar. Zweeds jeugddrama. De Iraakse broers Azad en zijn broer Tigris moeten vluchten naar Zweden. Daar zijn de problemen nog niet voorbij. Hun familie is nog in Irak en ze kunnen moeilijk wennen aan hun nieuwe thuis. Azad zet alles op zijn hobby hoogspringen.

Zondag, Ned. 3, 15.30 - 16.50 uur