Kenia brengt terroristen Al-Shabaab klap toe – ‘honderd strijders gedood’

Kenia en ook ander landen, zoals Oeganda op deze foto, zetten hun leger in bij de strijd tegen terreurgroep Al-Shabaab uit Somalië. Foto AP

Kenia heeft bekend gemaakt een zeer succesvolle aanval te hebben uitgevoerd op een konvooi van de islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab, dat banden heeft met Al-Qaeda.

De Keniaanse Kolonel Cyrus Oguna zei vandaag dat een konvooi van Al-Shabaab in het zuiden van Somalië met succes was aangevallen door gevechtshelikopters van zijn leger.

Het konvooi van Al-Shabaab zou op weg zijn geweest naar de plaats Bhadhadhe, waar de strijders van plan waren aanvallen uit te voeren op het Keniaanse leger.

Kenia bond in oktober vorig nadrukkelijk de strijd aan met Al-Shabaab, na meerdere aanslagen en ontvoeringen door de Somalische terreurorganisatie op Keniaans grondgebied.

De aanvallen en ontvoeringen brachten een golf van negatieve publiciteit teweeg. Het toerisme in Kenia leed hier sterk onder. Kenia verdient een groot deel van zijn geld aan toerisme.

Bij de aanval op het konvooi van Al-Shabaab zouden zeker honderd islamitische strijders zijn gedood. Al-Shabaab ontkent de aanval echter en doet de berichten af als Keniaanse propaganda.

    • Niels Posthumus