'Ik ben al een tijd single, maar geen happy single'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Elin en Pascal.

Voor

Elin: „Ik verlang weer naar de geborgenheid van een vaste relatie, maar ik ben ook graag alleen. Ik heb best veel ruimte nodig. Mijn laatste flirt was zo aanwezig en verliefd dat het me benauwde. ‘Geniet er toch gewoon van!’ zei hij als ik mijn twijfels uitsprak, en dat probeerde ik ook, maar ik vond het toch niet eerlijk om het voort te zetten. Het uitmaken werd nog een heel drama.”

Pascal: „Met mijn voorlaatste vriendin heb ik zes maanden door Afrika gereisd. Daar groeiden mijn twijfels – zat het wel lekker tussen ons? Nu ben ik al een tijd single, maar geen happy single. Samen zijn is veel leuker. Ik stop best wat energie in het ontmoeten van een nieuwe liefde. Met internet en af en toe een avondje speeddaten vergroot je je kansen toch weer wat.”

Zij: „Mijn zus en ik zijn opgevoed met een besef van de waarde van geld, en dat je je best moet doen om een goed plekje voor jezelf te veroveren. Het belangrijkste vind ik dat je eerlijk werk doet, en er plezier in hebt.”

Hij: „Ik ben speels, meer een jongen dan een man. Een grappenmaker waar ook een heleboel onzin uitkomt. Ik schilder en doe aan theatersport.”

Zij: „Een date wilde me een keer zijn Audi laten zien. Ik ging braaf mee naar de parkeerplaats, maar kon mijn lachen nauwelijks inhouden. Voor mij liever een creatieve, avontuurlijke geest dan een materialist. En de stem is belangrijk, hoe iemand klinkt. Een mooi reisverhaal en ik hang aan je lippen.”

Hij: „Ik kan prima vriendschappelijk met vrouwen omgaan, en word dan niet meteen verliefd. Dat gebeurt zuiver intuïtief. Ik heb geen sterke voor- of afkeuren.”

Na

Hij: „Elin is een leuke verschijning. Het eerste halfuur was ze een tikje timide, maar dat ging voorbij. Ze bleek lekker te kunnen babbelen. Er zat pit in.”

Zij: „Pascal is een vrouwelijke man; dat zei ik ook tegen hem. Tenger gebouwd, met een knap, symmetrisch gezicht en vriendelijke ogen.”

Hij: „Ze heeft een spiritueel kantje. Ze legt af en toe een tarotkaart en vroeg naar mijn sterrenbeeld. Ik ben nogal sceptisch over dat soort zaken, maar ze kon er ook om lachen gelukkig. ‘Jij leeuw, ik kreeft; nou, dat matcht totaal niet’, zei ze.”

Zij: „Ik zie Pascal zo voor de klas staan. Hij vertelde een mooi verhaal over een huisdier uit zijn jeugd: een parkiet die naar de dierenarts moest om zijn nagels te laten knippen en daar overleed aan een hartinfarct.”

Hij: „We hebben zeker twee uur gekletst, daarna liepen we naar onze fietsen en was het: ‘Doei!’ Ik stond er niet bij stil dat ik helemaal geen gegevens van haar had.”

Zij: „Het afscheid verliep prettig. Ik heb geen nummer of e-mailadres gegeven, en hij hintte ook niet naar meer – hoewel ik hem misschien heb afgeschrikt tijdens het praten over oude dates en relaties.”

Hij: „Mijn indruk is dat ze nog wel wil afspreken, en het balletje ligt in deze toch in de hoek van de man. Maar ik zit nog een beetje in dubio. Ik twijfel. Daar heb ik wel een handje van.”

    • Sandra Heerma van Voss