Holland Cuvée

Het succes van Frankrijk als wijnland is ook te danken aan Frankrijk als vakantieland. Vakantiebestemmingen zijn de laatste vijftig jaar van groot belang geweest voor het ontwikkelen van de Nederlandse wijnconsumptie in het algemeen en van het klassement van de belangrijke wijnleveranciers aan ons land in het bijzonder.

Volgens het onlangs gepubliceerde ‘continu vakantieonderzoek’ van NBTC-NIPO is Duitsland al voor het vijfde jaar op rij onze favoriete vakantiebestemming. Eenmaal terug in eigen land willen we het wijnplezier bij onze oosterburen graag herbeleven. Daarbij laten we de goedkope literpakken steeds vaker links liggen om te kiezen voor het zogeheten ‘betere middensegment’.

Daartoe behoort ook Braunewell uit Rheinhessen. Extra dimensie: de in Duitse wijnen gespecialiseerde importeur Markvandewijn heeft daar zelf een blend van Schwarzriesling en Spätburgunder samengesteld, ‘Holland Cuvée 2009’ (10,95 euro). Rijpe kersen, volle aardbei, een pepertje, wat hout. Wat mij betreft mag Markvandewijn bij Braunewell gaan werken. Eén probleem: dan hebben we hier een goede importeur minder.

Markvandewijn.nl