Excelsior wint met 3-1 van VVV, ADO Den Haag - AZ afgelast

In de kelder van de Nederlandse Eredivisie heeft Excelsior goede zaken gedaan. De ploeg uit Rotterdam won met 3-1 van VVV Venlo en is daarmee niet langer hekkensluiter. Dat is nu VVV.

VVV speelde een lastige uitwedstrijd, nadat speler Linssen al na 38 minuten een rode kaart kreeg voor een wilde tackle. En dat terwijl de ploeg uit Venlo juist nog zo sterk aan de wedstrijd was begonnen. Het was de Limburgers niet aan te zien dat zij de laatste 17 uitduels allemaal hadden verloren.

Met tien man werd VVV echter de onderliggende partij. De ploeg uit Venlo viel nauwelijks nog aan en kwam nog voor rust op achterstand. Schenkeveld maakte het openingsdoelpunt en was aan Rotterdamse zijde de uitblinker met twee goals in de hele wedstrijd.

In de tweede helft liep Excelsior uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Pas in de slotfase deed VVV iets terug. Maar dat was uiteraard niet voldoende om Excelsior van de winst af te houden.

ADO Den Haag - AZ afgelast

Eerde op de avond werd de wedstrijd ADO Den Haag - AZ afgelast. Scheidsrechter Kevin Blom keurde het veld in Den Haag af. Hij zei:

“Het is onverantwoord om hier op te spelen. Aan de ene kant is het veld heel hard, aan de andere kant is het zacht. Hier kan je gewoon een heel ernstige blessure oplopen.”

Morgen is ook de wedstrijd tussen De Graafschap en FC Twente afgelast. Door de hevige sneeuwval en vorst is het veld in stadion De Vijverberg in Doetinchem onbespeelbaar.

    • Niels Posthumus