Weer

Achter de depressie die vandaag sneeuw bracht, draait de wind opnieuw naar de koude oosthoek en wordt de komende dagen ijskoude en droge lucht aangevoerd.

Vanavond en vannacht klaart het op. Alleen de Waddeneilanden blijven gevoelig voor wolken en een enkele sneeuwbui. Boven de sneeuw gaat het op veel plaatsen streng vriezen met temperaturen van -10 graden of lager. Mogelijk dat het op enkele plaatsen zeer streng gaat vriezen, met temperaturen van-15 graden of lager.

Morgen wordt een stralende winterdag met alleen langs de noordkust wat wolkenvelden. Er waait een zwakke tot hooguit matige oostenwind. Het blijft overal vriezen, aan zee een graad of 3, in het oosten 5 graden.

Zondag veroorzaakt een storing boven de Britse eilanden wat hoge en middelbare wolken over het westen, maar tot neerslag komt het niet. Na een derde nacht met strenge vorst, waarna we officieel van een koudegolf mogen spreken, blijft het ook overdag stug door vriezen en blijft de ijsvloer gestaag aangroeien. Daar waar sneeuw ligt, wordt de ijsvorming enigszins belemmerd. Tot en met dinsdag blijft het ’s nachts streng en overdag matig vriezen. Vanaf woensdag neemt de onzekerheid in de verwachting toe.