Vergunning windmolenparken langer geldig

De vergunningen die het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft afgegeven voor windmolenparken op de Noordzee blijven geldig tot 2020. Eigenlijk zouden de vergunningen dit jaar vervallen, maar staatssecretaris Atsma heeft ze met acht jaar verlengd. Wel wordt het windpark Scheveningen Buiten, dat circa 25 kilometer uit de kust van Scheveningen was gepland, verplaatst zodat er ter plekke meer ruimte komt voor de scheepvaart. Deze oplossing hoort bij de pogingen van de overheid om de ruimte op de Noordzee zo goed mogelijk te gebruiken. Er is een gevecht om de ruimte tussen de visserij, olie- en gasbedrijven, de scheepvaart, toerisme, bouwers van windmolenparken, bedrijven die zand willen winnen. Door de vergunningen voor windmolenparken te verlengen hoeven ze in een later stadium niet opnieuw aan te vragen. In de Noordzee draaien nu twee Nederlandse windparken. (NRC)