PSV bekert nu tegen Heerenveen

PSV heeft zich ten koste van NEC geplaatst voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. Daarin speelt het medio maart een uitwedstrijd tegen Heerenveen. AZ speelt dan thuis tegen Heracles voor een finaleplaats. Dat heeft de loting gisteravond uitgewezen.

PSV behaalde in Eindhoven een moeizame 3-2 zege op NEC. Die stand was al bij rust bereikt. Voor PSV scoorden Dries Mertens, Tim Matavz en Kevin Strootman. Voor NEC scoorden Nick van der Velden en Lasse Schöne tegen.

PSV kwam sterk uit de startblokken en scoorde binnen vijf minuten. Mertens schoot eenvoudig raak. NEC maakte de achterstand tien minuten later ongedaan, toen PSV’er Marcelo een doelpoging van Lasse Schöne niet goed wegwerkte, waardoor Van der Velden kon profiteren.

PSV creëerde vervolgens moeizaam een paar kansen tegen het compact spelende NEC, dat aan de andere kant voor meer gevaar zorgde via Kevin Conboy, Leroy George en Género Zeefuik.

Tegen de veldverhouding in sloeg PSV kort voor rust toe. Matavz passeerde doelman Gábor Babos van dichtbij en na aangeven van Jeremain Lens maakte Strootman er nog 3-1 van. NEC verkleinde in de blessuretijd de marge door een afstandsschot van Schöne.

Na rust had PSV iets meer controle over de wedstrijd, maar wist de voorsprong niet uit te breiden. NEC kreeg nog een goede mogelijkheid via invaller Melvin Platje, maar kon uitschakeling niet voorkomen.