Kou eist leven van zwerver in Wageningen

In Wageningen is een man van 43 jaar door onderkoeling om het leven gekomen. Dat heeft de politie gisteren laten weten. De man, een zwerver, werd gistermorgen gevonden in een schuur bij een woning in Wageningen. Voorzover bekend is het de eerste keer dat iemand deze winter in Nederland omkomt door de kou.

Langs de Nederlandse wegen stonden gisteren recordaantallen auto’s met pech. De Wegenwacht van de ANWB kreeg 9.000 meldingen binnen. Dat is drie keer zo veel als op een normale dag, meldt een woordvoerder. Accu’s begaven het, handremmen bevroren. Ook vandaag, met forse sneeuwval, staan bijna twee keer zoveel mensen van de Wegenwacht paraat als normaal. Toch loopt de wachttijd op tot zeker twee uur.

Het aardgasverbruik is extreem, meldt de Gasunie. Woensdag werd 519 miljoen kubieke meter aardgas verbruikt. De afgelopen vijftien jaar werd niet zoveel aardgas op één dag verbruikt. Op een gemiddelde dag in 2011 was het verbruik 280 miljoen kubieke meter.