Heerenveen verslaat Roda JC: 4-3

Sc Heerenveen won vanavond in een spectaculair duel in de Eredivisie van Roda JC. In Friesland was de ploeg van trainer Ron Jans met 4-3 te sterk. Bas Dost (twee), Daryl Janmaat en Gerald Sibon scoorden voor de thuisploeg. Voor Roda troffen Sanharib Malki (twee) en Davy de Beule doel.

Het verkleumde publiek in het Abe Lenstra Stadion hoefde niet lang op een doelpunt te wachten. Roda-doelman Pawel Kieszek leverde zomaar in bij Filip Djuricic, die in de vijfde minuut Dost in staat stelde de score te openen. Na een voorzet van Luciano Narsingh was de spits van de Friezen niet veel later ook dicht bij zijn tweede treffer. Roda kwam evenwel op gelijke hoogte. Adil Ramzi schoot op de lat, maar in de rebound profiteerde Malki. Heerenveen liet zich niet van de wijs brengen en via Janmaat, die een voorzet van Narsingh binnenliep, nam het opnieuw de leiding. Na kansen over en weer zocht Roda toch met 2-2 de kleedkamers op door een listig hakballetje van Malki.

In de tweede helft namen de bezoekers voor het eerst een voorsprong. De Beule kopte in de 51e minuut een voorzet van Ramzi binnen. Heerenveen vocht zich echter terug via invaller Gerald Sibon. De ervaren aanvaller stond drie minuten in het veld toen hij een vrije trap van Narsingh binnenkopte. Dost werd twintig minuten voor tijd weer eens de matchwinner met zijn negentiende competitietreffer. Hij kreeg met wat geluk de bal voor zijn voeten, maar aarzelde niet: 4-3. Roda zorgde in de slotfase nog wel voor gevaar via Mitchell Donald en Mads Junker, maar verzuimde gelijk te maken.

Heerenveen stijgt door de zege naar de vierde positie met 37 punten. De achterstand op koploper PSV bedraagt slechts vier punten. Ajax en Feyenoord kunnen zondag weer op gelijke hoogte komen met de Friezen.

    • Hans Klis