Espresso met Christian Wulff

De Duitse president Christian Wulff is opnieuw in opspraak gekomen. Het gaat deze keer niet om een gunstige privélening of een hotelkamer die door een zakenman is betaald. ‘Het gaat om een Audi Q3,’ zegt de Duitse president.

Foto AFP / Johannes Eisele

Audi

De Duitse president Christian Wulff is opnieuw in opspraak gekomen. Het gaat deze keer niet om een gunstige privélening of een hotelkamer die door een zakenman is betaald. ‘Het gaat om een Audi Q3,’ zegt de Duitse president. ‘Een auto met een eigen stijl, een fraai design en veelzijdige gebruikseigen-schappen.’ Wulff neemt een slokje espresso. ‘Hij is niet te groot en niet te klein en daardoor overal op zijn plek,’ zegt hij. ‘Met behulp van het ruime aanbod van Audi Originele Accessoires geeft u een persoonlijke draai aan deze bijzondere auto.’ Klopt het dat hij de Audi Q3 tegen erg gunstige voorwaarden heeft gekregen van de fabrikant? ‘Het is een dure auto,’ zegt de Duitse president. ‘Maar hij is het waard.’ Wulff neemt nog een slokje espresso. ‘Met de Audi Music Interface heeft u bijvoorbeeld duizenden tracks onder handbereik en had u al gehoord van de lichtmetalen wintervelgen?’ Ik schud mijn hoofd. ‘Vorsprung thrives in every season, zeggen ze bij Audi.’ De Duitse president drinkt zijn kopje leeg. ‘Ik zeg gewoon: very geil.’ Wat zegt zijn advocaat? ‘Die heb ik nog niet gesproken,’ antwoordt Wulff. ‘Pech met zijn Mercedes.’

    • Ernest van der Kwast