Amerikaanse beurzen sluiten op recordhoogte

Caption: NEW YORK, NY - FEBRUARY 03: People walk by the front of the New York Stock Exchange on February 3, 2012 in New York City. Following a positive report on U.S. employment numbers, the Dow Jones industrial average jumped more than 140 points in afternoon trading. Spencer Platt/Getty Images/AFP Mensen lopen langs de New York Stock Exchange. Foto AFP / Spencer Platt

De Dow Jones is vanavond op het hoogste niveau geëindigd sinds de financiele crisis in 2008 nadat eerder vandaag positieve cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid werden gepresenteerd.

In januari werden er 234.000 banen gecreëerd, waarvan 50.000 in de industriële sector - het grootste aantal in een jaar tijd. Daarnaast daalde de werkgelegenheid afgelopen maanden naar 8,3 procent en stegen fabrieksorders met 1,1 procent, meldt persbureau AP.

De Dow Jones eindigde daar de positieve signalen op de beursvloer met een winst van 153,49 punten op 12.858,90 (+1,21 procent). Ook de Nasdaq bereikte het hoogste punt in elf jaar, met 45,66 punten winst naar 2.905,34 punten (+1,60 procent). Ook de Amsterdamse beurs sloot eerder vanavond met winst, gesteund door de positieve cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid in januari. De AEX-index sloot 1,0 procent hoger op 326,33 punten.

    • Hans Klis