Aldus PVV-stemmers

Over Geert Wilders:

„Ik heb niet op Wilders gestemd voor Wilders. Hij is een engerd. Het is een proteststem.”

Cor Janse, 64, WAO’er

„Mijn stem was een proteststem. Ik zal nooit meer op Wilders stemmen. Dat gedoe over het koningshuis, daar ben ik het niet mee eens. En zo is er meer. Maar er moet wat veranderen in de politiek ten aanzien van het Nederlanderschap. Als ik in Amsterdam rondloop, vraag ik me wel eens af waar ik ben. Dan begrijp ik de zorgen van mensen.”

Wim Eweg, 66, juwelier

„Ik ben lid van het CDA, maar ik heb op de PVV gestemd. Dat was strategisch. PVV-stemmers zijn niet allemaal tokkies. Laat Wilders maar eens bewijzen dat hij slagkracht heeft.”

Derk Boswijk, 22, ondernemer

„Ik zou niet graag in Wilders’ schoenen willen staan. Hij heeft vierentwintig zetels. Hoe hou je dat onder controle? Dat is niet eenvoudig.”

Een anonieme man, 39, financieel manager

Over Job Cohen:

„Wilders staat daar met een houding: hier sta ik, kom maar. Cohen is een maatje te klein. Wilders is steeds de lachende derde.”

Henny de Zeeuw, 48, werkt bij een uitvaartcentrum

„Veel wat mis is in het land, de hoge staatsschuld, het grote aantal buitenlanders, komt door de PvdA. Cohen is een aardige man, maar hij is niet vlug genoeg, een slag te traag.”

Joris van den Oetelaar, 28, manegehouder

„Het is nu de partij voor de allochtonen. Arbeid is weggevallen. (...) Als ik bij die partij zat, zou ik echt weer voor de werkende mensen kiezen.”

Aggeüs de Jong, 50, werkt bij een opleidingscentrum