Aldus PVV-stemmers

Over de islam:

„Nee, wat Wilders zegt over de islam vind ik vaak te ver gaan, maar je moet je wel aanpassen aan de Nederlandse cultuur. Je moet Nederlands praten. Vrouwen geen hand willen geven, dat kan niet. Een hoofddoek is prima, maar in openbare gebouwen hoeft dat niet van mij.”

Derk Boswijk

„Ik lees veel boeken over de islam. Ik maak me geen zorgen om de islam, maar wel over de verdeeldheid, over de groepjes Marokkanen. Waarom moet dat zo? De uitdagingen voor jongeren zijn te klein. We creëren een vervelend klimaat in Nederland, ook Geert Wilders.”

Henny de Zeeuw

„Ik heb negen jaar in de kas gewerkt. Daar werkten moslims die geen vlieg kwaad doen, die hard werken. Maar ze juichten wel op 11 september. Dan is er iets mis.”

Teunis den Hertog, 28, ondernemer

„Vrijheid van godsdienst moet er zijn, absoluut. Als je de Koran leest kom je wel dingen tegen die niet kunnen, maar ik kan ook in de Bijbel zo vijf passages aanwijzen die je niet wilt.”

Opnieuw Den Hertog

Over de Haagse politiek:

„Ik heb geen hoge pet op van de fractie van de PVV. Wat er op de achterste rijen zit, daar word ik niet vrolijk van.”

Henny de Zeeuw

„Het is allemaal leuk hoor, de debatten voor de verkiezingen, de prachtige verkiezingsprogramma’s, maar daarna is het volk toch weer het slachtoffer.”

Gerard Achterberg, 64, werkt bij het Spoorwegmuseum

„In debatten hebben ze het niet over de problemen, het gaat al-leen maar over personen. De politici geven af op elkaar.”

Cor Janse