459 snellaadpalen in Nederland

Rotterdam. Zes bedrijven willen in Nederland snellaadpalen voor elektrische auto’s aanleggen. Ze hebben daarvoor een vergunningsaanvraag ingediend bij Rijkswaterstaat. De overheidsdienst heeft begin vorige maand ruim driehonderd locaties in Nederland aangewezen die een landelijk dekkend netwerk moeten vormen waar in totaal 459 snellaadpalen kunnen komen. Bedrijven kunnen daar op intekenen. Via snelladen is de accu van een elektrische auto al in twintig minuten voor 80 procent opgeladen, terwijl het normaal al gauw zes uur duurt. Welke zes bedrijven een vergunningsaanvraag hebben ingediend, wil Rijkswaterstaat niet zeggen. Eén van de partijen is in ieder geval ANWB. Want die bracht vorige week naar buiten al zes snellaadpalen te hebben geopend, en de komende twee jaar een netwerk van nog eens 50 van die laadpalen aan te willen leggen. (NRC)