Veerboot met 300 opvarenden zinkt bij Papoea-Nieuw-Guina, 219 man gered

Een veerboot met 300 tot mogelijk 350 opvarenden is voor de oostkust van Papoea-Nieuw-Guinea gezonken. Tot nu toe zijn 219 van hen uit het water gered. Premier Julia Gillard van buurland Australië sprak eerder, toen slechts vijftig man gered waren, van een ‘grote tragedie’.

Persbureau AP meldt dat een Australisch vliegtuig, drie helikopters en zes schepen zijn ingezet bij de reddingsoperatie. De MV Rabaul Queen zonk toen het op weg was van Kimbe naar Lae. De oorzaak is nog onbekend.

Gillard zegt dat Australië alles zal doen om hulp te verlenen aan haar buurland. Ze houdt rekening met een ‘zeer hoog dodenaantal’. Het exacte aantal opvarenden kon nog niet worden gegeven door de kustwacht van Papoea-Nieuw-Guinea.

NOS-correspondent Robert Portier om 06.30 uur:

Het eerste noodsignaal van het in 1983 gebouwde schip werd opgepikt door de Australische kustwacht. Hierop werden collega’s in PNG gewaarschuwd. De coördinatie van de reddingsoperatie is in hun handen, volgens de Australiërs zijn er ‘ongeveer vijftig mensen gered’.


Grotere kaart weergeven

    • Jules Seegers