Uitgelicht

Film

Did You Hear About the Morgans? (Marc Lawrence, 2009. VS). Oubollige huwelijkskomedie met Grant als (uiteraard) stijve Brit en Sarah Jessica Parker als ex-echtgenote. Hij is vreemdgegaan, zij heeft een kinderwens en dan worden ze wegens een getuigenbeschermingsprogramma van de FBI noodgedwongen bij elkaar gestopt in een gat in Wyoming. Geeft aanleiding tot vele grizzlybeergrappen en voorspelbare opmerkingen over baby’s, carrière, overspel en rammelende eierstokken. Ook met Mary Steenburgen en Sam Elliott. RTL4, 20.30-22.40u.

Georgia Rule (Garry Marshall, 2007, VS). Ontroerend, grappig en ook voorspelbaar in z’n emoties, maar dat doet er niet toe, want die afgekloven emoties zijn wel echt. Het scenario speelt een ingewikkeld spel met een drastisch en overbodig ploteffect om de personages, drie generaties vrouwen, van Jane Fonda tot Lindsay Lohan, tot elkaar te laten komen. Ook met Felicity Huffman en Dermot Mulroney.RTL8, 20.30-22.40u.

Une semaine sur deux (et la moitié des vacances) (Ivan Calbérac, 2009, F). Romantische komedie over het leven van de twaalfjarige Léa (Bertille Charbert). Ze brengt de ene week door bij haar hyperactieve en chaotische moeder (Mathilde Seigner) en verblijft de andere week (en de helft van de vakanties) bij haar in een existentiële crisis verkerende vader, gespeeld door Bernard Campan. Dan wordt Léa voor het eerst verliefd.TV5, 21.00-22.40u.

Timecop (Peter Hyams, 1994, VS). Onverschillig vehikel voor Jean-Claude Van Damme. Hij is belast met toezicht op excessen in het tijdreizen. RTL7, 22.50-00.40u.

Informatief

Raymond Blanc: the very hungry Frenchman. Raymond Blanc is de beroemdste Franse chef van Engeland, maar heeft nog nooit professioneel in Frankrijk gekookt. Na veertig jaar gaat hij terug naar zijn moeder in de Franche-Comté, die hem de liefde voor het koken bijbracht. Hij kookt er een feestmaal met gerechten uit de streek. Eerste deel uit serie van vijf.BBC 2, 21.00-22.00u.

Nanotechnologie – die unsichtbare Revolution. Eerste deel uit serie van drie uitzendingen over de vorderingen en vooruitzichten in de diverse wetenschapsgebieden die zich bezighouden met structuren met afmetingen van een enkel atoom tot een of enkele moleculen. Vanavond de medische wetenschap, die na vijftien jaar nanotechnologisch onderzoek op het punt staat toepassingen te introduceren voor diagnostiek en medicijntoediening. Zo zou het mogelijk worden voortaan alleen zieke cellen aan te pakken. Of om beschadigd weefsel tot vernieuwing en groei aan te zetten. Arte, 21.55-22.50u.

Putin, Russia and the West. Deel drie uit vierdelige serie, waarin de oorlog van Rusland met de Amerikaanse bondgenoot Georgië aan de orde komt. Ruslands president Dimitri Medvedev and Georgiës president Mikhail Saakashvili verklaren waarom die oorlog noodzakelijk was. De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice en minister van Defensie Robert Gates beschrijven wat er in de National Security Counsel gebeurde terwijl president Bush nadacht over het al of niet sturen van grondtroepen om Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, te redden, en ze onthullen hoe het conflict dreigde te escaleren. BBC 2, 22.00-23.00u.

Amusement

Accusé Mendès France. Historisch biografisch drama uit 2010 over de Franse politicus Pierre Mendès France (1907-1982) die in 1941 op last van de regering in Vichy gearresteerd werd en op een valse beschuldiging van desertie door een militair tribunaal veroordeeld werd tot zes jaar gevangenis. Nog in de zomer van dat jaar ontsnapte hij en wist Engeland te bereiken, waar hij zich aansloot bij de Vrije Fransen onder De Gaulle. Met Bruno Solo in de hoofdrol, Jacques Spiesser als rechtbankvoorzitter Perré, Didier Benureau als de rechter en Jean-Claude Dauphin en Julien Lucas als de advocaten Fonlupt en Rochat. TV5, 18.35-20.05u.

Frankfurt: Helau! – Die Inthronisation des Prinzenpaares. In Duitsland is het carnavalsseizoen al volop losgebarsten. Na de reportage op maandag van de uitreiking door de Aachener Karnevalsverein van de Orde ‘Wider den tierischen Ernst’ aan cabaretier Ottfried Fischer, volgt vanavond de inauguratie van het nieuwe prinsenpaar in Frankfurt. Op deze pronkzitting maken Prins Marcus I en Prinses Ingrid II hun opwachting. Met muzikale begeleiding van de Tusch-Piraten en veel show, humor en dans. ARD, 20.15-21.45u.

Inside men. Nieuwe, vierdelige thrillerserie over drie werknemers van een geldopslagbedrijf die een plan beramen om het bedrijf waar ze werken leeg te roven.BBC 1, 22.00-23.00u.

Sport

Voetbal: KNVB-Beker. Samenvattingen van de laatste kwartfinale in de strijd om de Nederlandse voetbalbeker, PSV-NEC. Daarna rechtstreeks verslag van de loting voor de halve finales.Veronica, 22.45-23.55u.