Uit voor kinderen

Kijk in het aquarium

In Artis kun je een kijkje nemen in de catacomben van het Aquarium. Een gids neemt je mee en vertelt alles over de verschillende soorten water waar vissen in leven. Ook ga je achter de schermen bij de piranha’s en de verpleegsterhaaien. 5 feb, 14.00 uur. Artis, Amsterdam. www.artis.nl

Maraboekuikens

In Blijdorp zijn drie maraboekuikens (exotische ooievaars) geboren. In twee andere nesten liggen nog vier eieren. De ouders met jongen zitten in een ruime stal achter de schermen en mogen niet worden gestoord. Toch kunnen de bezoekers van Blijdorp ‘stiekem’ meekijken in de kraamkamer op een monitor van de Dierenkliniek. www.rotterdamzoo.nl

Vissen opereren

Artis heeft een eigen dierenarts. Voor hem is geen dag hetzelfde. Wat maakt hij allemaal mee met alle dieren in Artis? Opereert hij bijvoorbeeld ook vissen, en wat is het spannendste wat hij ooit heeft meegemaakt? Bezoek hem in de operatiekamer. 8 feb 14.00 uur. www.artis.nl