Sneeuw Italië: nieuwe Ferrari alleen online

Vanwege de slechte weersomstandigheden in Maranello, de Noord-Italiaanse stad waar de autofabriek van Ferrari is gevestigd, heeft de leiding van de Formule 1 renstal besloten de presentatie van de nieuwe bolide te schrappen.

„Er is zware sneeuwval in Maranello”, verklaart Ferrari op zijn Twitterpagina. De presentaties van de nieuwe raceauto’s zijn jaarlijks grote mediaspektakels, vooral als het laatste model van de rode Ferrari in de showroom staat.

De nieuwe auto is morgenmiddag wel online te zien. „Foto’s van de nieuwe auto zullen net als de technische analyses op onze website worden geplaatst”, twittert Ferrari.

Net als in de voorbije twee jaar vormen de Braziliaan Felipe Massa en de Spanjaard Fernando Alonso het rijdersduo van Ferrari, dat de afgelopen vier jaar naast de wereldtitel greep. De eerste testdagen in de Formule 1 zijn volgende week in Spanje. Het seizoen begint officieel 18 maart met de GP van Melbourne.