Espresso met Wiebe Wieling

Jort Kelder heeft dinsdag in De Wereld Draait Door opgeroepen om de oranje mutsen van Unox te boycotten tijdens de Elfstedentocht. Volgens Kelder zou de voorzitter van de Vereniging de Friesche Elf Steden aan Unox hebben gevraagd om geen gratis mutsen uit te delen.

Beeld: Youtube / OmropFryslan

Mutsen

Jort Kelder heeft dinsdag in De Wereld Draait Door opgeroepen om de oranje mutsen van Unox te boycotten tijdens de Elfstedentocht. Volgens Kelder zou de voorzitter van de Vereniging de Friesche Elf Steden aan Unox hebben gevraagd om geen gratis mutsen uit te delen. ‘Ik heb helemaal geen contact gehad met Unox,’ zegt voorzitter Wiebe Wieling.‘Ik denk dat meneer Kelder last heeft van een extreme variant van de Elfstedenkoorts.’ Wieling neemt een slokje espresso. ‘Waar hebben we het over?’ zegt hij. ‘Een vegetarische drager van bretels die nachtmerries heeft over schaatsende worsteters.’ Wat vindt hij van de uitspraak van Jort Kelder dat worst niets met sport te maken heeft. ‘Ik vind dat bretels niets met sport te maken hebben.’

Meteoroloog Marco Verhoef van Weerplaza heeft voorspeld dat de kans 25 procent is dat er dit jaar een Elfstedentocht wordt gehouden. ‘Draagt hij een muts?’ vraagt Wiebe Wieling. ‘Of bretels?’ De voorzitter van de Vereniging de Friesche Elf Steden neemt nog een slokje espresso. ‘Wist je dat Peter R. de Vries ook een voorspelling heeft gedaan?’ zegt Wieling. Ik schud mijn hoofd. ‘Hij zegt dat de kans nihil is dat Willem Holleeder de Elfstedentocht zal schaatsen.’

    • Ernest van der Kwast