Opinie

    • Ik

Biertje

Voordat ik de winkel binnenloop, vraag ik aan de daklozenkrantverkoper of ik wat voor hem mee kan nemen. Hij vraagt een biertje en ik antwoord dat dit prima is. Eenmaal binnen slaat de twijfel toe. Wat zullen andere mensen wel niet denken als ik een dakloze aan bier help? Misschien stimuleer ik een verslaving! In

Voordat ik de winkel binnenloop, vraag ik aan de daklozenkrantverkoper of ik wat voor hem mee kan nemen. Hij vraagt een biertje en ik antwoord dat dit prima is. Eenmaal binnen slaat de twijfel toe.

Wat zullen andere mensen wel niet denken als ik een dakloze aan bier help? Misschien stimuleer ik een verslaving!

In gedachten verzonken reken ik af en loop naar de man toe. Terwijl ik hem het biertje overhandig zeg ik: „Ik hoop niet dat de mensen nu denken dat ik u aan de alcohol help…”

Waarop hij antwoordt: „Maar dat ben ik toch al lang, joh!”

Jorik van Enck

    • Ik