Technoseksueel

Wikipedia is niet alleen een bron van kennis, maar ook een leuk tijdverdrijf voor verloren uurtjes. Ik kan iedereen aanraden op een lome zondagmiddag een willekeurige Wikipediapagina te bezoeken. Eenmaal aangekomen op een pagina over de scheepsarts van de Titanic, de Rode Zee of een bepaald soort vleermuis, is het de bedoeling door te klikken op de verwijzingen die in zo’n artikel staan. Dit levert een knapzakachtige speurtocht door de krochten van een digitale encyclopedie op, waarvan het einde net zo onduidelijk is als de reden om de tocht te beginnen. Het brengt je kennis die niet alleen ongevraagd is, maar ook nog eens raar.

Zo toetste ik vrijdag het woord ‘metro’ in. Behalve de krant en het vervoersmiddel doemde ook het woord ‘metroseksualiteit’ op. Het eerste wat ik dacht was: Matthijs van Nieuwkerk. Zowel een vreemde – misschien wel verontrustende – als juiste associatie. Ik bleek namelijk gelijk te hebben: Matthijs van Nieuwkerk wordt door vrouwen getypeerd als een man die emotie toont, zich goed verzorgt en van mooie kleren houdt. Dat is precies de definitie van metroseksualiteit. Tot zover dus niks aan de hand.

Gefascineerd door alle varianten op ‘normale’ seksualiteiten als hetero- en homoseksualiteit kwam ik terecht op een pagina over ‘technoseksualiteit’. Ook hier was mijn eerste gedachte vrij zorgwekkend: ik dacht aan een duidelijke seksuele voorkeur voor Bill Gates of Aziatische ICT-nerds met brilletjes. Gelukkig bleek ik dit keer ongelijk te hebben. Technoseksualitieit is namelijk hip en benijdenswaardig! Een technoseksueel is een nader gespecificeerde metroseksueel, die ook nog eens aandacht aan zijn gadgets besteedt. Dus niet alleen dure schoenen en mooie kleren, maar ook een mooie telefoon en een dure iPod. Tip voor alle nerds: noem jezelf voortaan technoseksueel. Die mooie kleren, die komen later wel.