Lijkschouwer Amy Winehouse opgestapt - mogelijk stappen familie

Foto AP / Matt Dunham

De lijkschouwer van Amy Winehouse blijkt in november vorig jaar te zijn opgestapt nadat haar bekwaamheid in twijfel was getrokken. Dat meldt persbureau AP vanmiddag. De familie van Winehouse heeft laten weten zich te beraden op mogelijke stappen.

Suzanne Greenaway voerde in oktober vorig jaar de autopsie uit op het lichaam van Winehouse, nadat ze daar door haar man voor was aangesteld. Greenaway was op dat moment echter enkel autopsieassistent en bezat, in tegenstelling tot haar man Andrew Scott Reid, niet de juiste kwalificaties om als lijkschouwer op te treden. “In november werd duidelijk dat ik een fout heb gemaakt bij het selectieproces”, verklaarde Reid gisteravond in boulevardkrant The Sun. Zijn echtgenote legde haar baan als autopsieassistent in november neer omdat ze niet aan de eisen voldeed.

Reid staat, ondanks het toegeven van zijn fout, nog wel achter de resultaten van de autopsie. Uit het onderzoek bleek volgens Greenaway dat Winehouse aan een overdosis alcohol was overleden. “Ik ben er zeker van dat alle onderzoeken correct zijn verlopen”, zo verklaarde Reid gisteren in The Sun. Wel zegt het hem te spijten als hij mensen met het openbaar worden van de onthulling verdriet doet.

Familie wint advies in over implicaties onthulling

Lijkschouwers mogen in Groot-Brittannië pas worden benoemd als ze minimaal vijf jaar ervaring hebben in zowel de juridische als medische wereld. De vrouw van Winehouses patholoog-anatoom heeft volgens The Sun slechts tweeënhalf jaar ervaring. Daarom zouden de dertig zaken waaraan zij werkte, waaronder die van Winehouse, ongeldig kunnen worden verklaard. De familie van Winehouse liet vanmiddag weten “advies in te winnen” over de “implicaties” van de onthullingen en mogelijk contact te zoeken met de bevoegde autoriteiten.

Winehouse stierf in juli vorig jaar op 27-jarige leeftijd. Na uitvoerig onderzoek bleek in oktober dat de zangeres overleed aan de gevolgen van alcoholmisbruik. Haar bloed bleek vijfmaal de toegestane limiet voor autorijden te bevatten.

Luister naar Lioness: Hidden Treasures op Spotify
    • Pim van den Dool