Joan Collins uit Dynasty terug in Snickersreclame

Joan Collins (78) uit de tv-serie Dynasty keert terug op televisie. Ze is vanaf vanavond te zien in een reclame voor Snickers.

We zien Collins zich misdragen in een voetbalkleedkamer. Een sportman geeft haar een chocoladereep: „Je verandert altijd in een bedorven diva als je honger hebt.” Collins neemt een hap en verandert in een man. Dan volgt de slogan: „Je bent jezelf niet als je trek hebt.” Blijkbaar was Collins aanvankelijk een man, maar was die man veranderd in Joan Collins omdat hij honger had. In een begeleidend filmpje van Snickers zegt Collins: „De grootste uitdaging was om lange tijd door te brengen in een herenkleedkamer. Niet bepaald mijn gebruikelijke habitat.”

Snickers heeft al verschillende oudere artiestes laten terugkeren in reclames: soulzangeres Aretha Franklin, actrice Liza Minneli en Betty White uit tv-serie Golden Girls. White beleefde hierdoor in de Verenigde Staten een kortstondige opleving in tv-aandacht.

De Britse actrice Joan Collins (Paddington, 1933) was een Hollywoodster in de jaren vijftig. In de jaren zestig en zeventig kreeg ze vooral nog rolletjes in tv-series en tv-films. Ze speelde bijvoorbeeld in Star Trek (1966) de pacifistische sociaal werkster Zuster Edith op wie Captain Kirk verliefd wordt. En ze speelde in Batman (1967) The Siren, een superschurk die mannen hypnotiseert met een ijle toon, drie octaven boven de hoge C.

Ze leek vergane Hollywoodglorie, tot ze in 1981 werd gecast voor Dynasty, een populaire soap in de jaren tachtig over een rijke oliefamilie. Ze speelde Alexis, de schurkachtige ex van oliebaron Blake Carrington. Het eerste seizoen van Dynasty deed niet zo veel, maar toen Collins erbij kwam in het tweede seizoen, bereikten de kijkcijfers grote hoogten.

Overigens maakte Collins ook al een korte rentree in 2004, in de Nederlandse film Ellis in Glamourland, naast Linda de Mol.