FC Twente: Janko gaat, Plet en Verhoek komen

Club uit Enschede handelt veel op de laatste dag van transferperiode.

Rotterdam. Afgelopen nacht sloot de internationale transferperiode in het voetbal. Traditioneel een dag waarop clubs nog snel zaken willen doen. Een van de grootste transfers gisteren was de overstap van de Oostenrijkse spits Marc Janko van FC Twente naar de Portugese topclub FC Porto. De transfersom is niet bekendgemaakt. Als vervanger van Janko haalde FC Twente de 25-jarige spits Glynor Plet van Heracles Almelo.

Ook Wesley Verhoek voetbalt de rest van het seizoen bij FC Twente. De 25-jarige aanvaller komt over van ADO Den Haag. Verhoek leek afgelopen zomer naar Nottingham Forest te vertrekken, maar uit angst voor heimwee zag hij op het laatste moment af van een transfer. ADO heeft met de Pool Ebi Smolarek (oud-speler van Feyenoord en Borussia Dortmund) direct een vervanger voor Verhoek aangetrokken.

Ajax lukte het niet om aanvaller Luciano Narsingh over te nemen van SC Heerenveen. Ook raakte Ajax enfant terrible Mounir El Hamdaoui niet kwijt. De transfer naar het Italiaanse Fiorentina ging op op het laatste moment niet door. (NRC)