UFO boven de Waddenzee. Wat is het?

Is het gewoon een plastic tasje? Een vogel? Of iets veel spannenders? Op 23 oktober 2011, ergens tussen Harlingen en Terschelling, registreerde de camera onder de helikopter van Nederland van Boven een ongeïdentificeerd vliegend voorwerp.

En hoewel de makers van het VPRO-programma de afgelopen weken vanuit de lucht het functioneren van Nederland blootlegden, kunnen ze er maar niet achter komen wat ze hier hebben gefilmd.

Twitter avatar nlvanboven Nederland van Boven Voor de duidelijkheid: we weten echt niet wat die UFO is. Het is geen grap. Zagen het pas achteraf bij bestuderen opnames. #ufo #nlvanboven

Wie helpt ze?

Update 17:49 uur

De redactie van Nederland van Boven gaat voorlopig uit van een ballon, zo melden ze op hun website.

“We krijgen veel mails binnen dat het mogelijk een UAV (Unmanned Aerial Vehicle) zou zijn en ook de suggestie van een roofvogel wordt meerdere malen gedaan. Zelf zien we nog het meest in de theorie dat het simpelweg een ballon is (mensen melden dat er een touwtje is te zien onder de UFO). In dat geval zou de camera onder de helikopter bewegen en de ballon, bijna, stil hangen.”

    • Lex Boon