Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

Moslimterroristen wilden London Stock Exchange opblazen

Vier mannen in Groot-Brittannië hebben verklaard dat zij, in opdracht van terreurorganisatie Al-Qaeda, van plan was de Londense beurs, de London Stock Exchange, op te blazen. Dat meldt persbureau AP vandaag.

Bellende handelaren in de Londense city. Het hart van dat financiële centrum, de London Stock Exchange blijkt een doelwit van Al-Qaeda te zijn geweest. Foto Reuters / Toby Melville

Vier mannen in Groot-Brittannië hebben verklaard dat zij, geïnspireerd door terreurorganisatie Al-Qaeda, van plan waren de Londense beurs, de London Stock Exchange, op te blazen. Dat meldt persbureau AP vandaag.

De mannen hebben dat vandaag verklaard tijdens hun rechtszaak in Londen. Ze maken deel uit van negen verdachten die terechtstaan op verdenking van het voorbereiden van aanslagen op verschillende plekken in de Britse hoofdstad.

In december 2010 werden de mannen opgepakt. Allen verklaarden lange tijd onschuldig te zijn aan alles wat hen ten laste was gelegd. Nu pleitten de vier vanochtend dus toch schuldig in het Woolwich Crown Court.

Ze gaven vandaag toe betrokken te zijn bij het beramen van terroristische aanslagen en vijf minder zware aanklachten. Hun belangrijkste doelwit was dus de London Stock Exchange.

De uitspraak in de rechtszaak is volgende week.