Voetbalnieuws

Marc Janko vertrekt zeer waarschijnlijk naar FC Porto. De Oostenrijkse spits van FC Twente wees aanbiedingen van Celtic en Fulham af omdat hij naar de Portugese club wil. Volgens De Telegraaf is Janko gisteren in gezelschap van zaakwaarnemer Rob Jansen naar Portugal vertrokken om de transfer af te ronden. De spits was sinds het vertrek van trainer Co Adriaanse en de komst van diens opvolger Steve McClaren de tweede keuze achter Luuk de Jong en mocht van FC Twente vertrekken.

Ajacied Miralem Sulejmani moet mogelijk worden geopereerd aan zijn meniscus. De aanvaller verliet zondag in het duel met Feyenoord geblesseerd het veld. De komende twee weken moet duidelijk worden of een operatie noodzakelijk is, meldt Ajax. Een MRI-scan toonde gisteren aan dat de Serviër, die dit seizoen in zeventien competitiewedstrijden elf keer scoorde, een lichte beschadiging aan zijn linkermeniscus heeft. Hoelang hij uit de roulatie is, is nog onduidelijk.

Aanvaller Luca Toni verruilt Juventus voor Al Nasr uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldde de Italiaanse club gisteren. De 34-jarige spits, die sinds januari vorig jaar voor Juventus uitkwam, kwam in Turijn slechts in vijftien wedstrijden in actie, waarin hij maar twee keer scoorde. Toni speelde onder meer voor Fiorentina, Bayern München, AS Roma en Genoa voor hij naar Juventus verkaste. Hij is 47-voudig international.

Oekraïne moet het op het EK zonder Oleksandr Rybka stellen. De 24-jarige doelman van Shakhtar Donetsk is voor twee jaar geschorst wegens doping. Hij nam een verboden vochtafdrijvend middel, naar eigen zeggen om gewicht te verliezen. Shakhtar gaat in beroep tegen de schorsing.