Uitgelicht

Film

Crocodile Dundee in Los Angeles (Simon Wincer, 2001, VS/Australië). In tweede vervolgfilm (het origineel stamt alweer uit 1986) beweegt de Australische ‘bushwalker’ Paul Hogan zich met zijn opzichtige laarzen, zijn enorme hoed en zijn grijnzende naïviteit door Hollywood op verzoek van Linda Kozlowski, wier kranten uitgevende vader met een probleem zit. Van een bewonderenswaardige simpelheid. RTL7, 20.30-22.15u.

Bedazzled (Harold Ramis, 2000, VS). Luchtige variant op het Faust-verhaal, remake van cultfilm uit 1967 met Peter Cook als de duivel en Dudley Moore als de sukkel. Nu is Brendan Fraser de sukkel en Elizabeth Hurley de duivel. In ruil voor zijn ziel mag Elliott zeven wensen doen. Hij gebruikt ze om het hart van een collega te winnen. Maar er gaat telkens wat mis.RTL7, 22.15-00.00u.

Gone (Ringan Ledwidge, 2007, GB/Aus). Thriller over twee rugzaktoeristen in Australië die een psychopaat tegen het lijf lopen. Amerikaanse engerd Scott Mechlowicz biedt Shaun Evans een lift aan. Als diens vriendin Amelia Warner zich bij het tweetal voegt, begint de engerd te manipuleren en neemt de spanning toe. Debuutfilm van reclameregisseur Ledwidge kwam hier destijds alleen op dvd uit. RTL7, 00.00-01.40u.

Shoot To Kill / Deadly Pursuit (Roger Spottiswoode, 1988, VS). Verzorgde thriller waarin berggids Tom Berenger politieman Sydney Poitier in de binnenlanden van Brits-Columbia bijstaat tijdens jacht op ontsnapte misdadiger. Schurk heeft Berengers vriendin Kirstie Alley gegijzeld.BBC 1, 01.00-02.45u.

Informatief

Natuur op 2: Winning dads. Wat is er voor nodig om in de natuur een succesvolle vader te zijn? Een aantal Afrikaanse dierenvaders wordt van dichtbij bestudeerd. Ze worden gevolgd in hun strijd om te zorgen dat hun kroost overleeft, in een gebied waar de meeste roofdieren ter wereld leven. Hun vaderschapstactieken lopen enorm uiteen maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: ervoor zorgen dat hun genen overleven. Ned.2, 19.55-20.25u.

ZDFzeit: Der Spion den ich liebte. Reportage over spionage. Een experiment in een bar laat zien hoe de Romeo-truc nog steeds werkt: een aantrekkelijke vrouw ontfutselt binnen de kortste keren allerlei private en zakelijke informatie aan mannelijke gasten. Aandacht dus voor de charmante Anna Chapman, de in 2010 in de VS gearresteerde spionne die werkte voor de Russische inlichtingendienst SVR, de opvolger van de KGB. En een zoektocht naar antwoorden op vragen als: waarom nam de Stasi James Bond serieus, is de Israëlische Mossad echt zo effectief als iedereen zegt, kunnen Amerikaanse geheime diensten alle telefoongesprekken in de wereld afluisteren, waarom konden rechtse radicalen in Duitsland jarenlang moorden en: hoe word je spion? ZDF, 20,15-21.00u.

Ballade pour une reine. Oneerbiedig portret van koningin Elizabeth II door Don Kent. De vorstin hoopt dit jaar haar 60-jarig regeringsjubileum te vieren. Historicus Roy Strong herinnert zich de kroning in het grauwe Groot-Brittannië van de jaren 50, tekenaar Glenn Baxter de eindeloze verveling. Kent duikt in de filmarchieven, staat stil bij gedenkwaardige gebeurtenissen en praat met personen die wel eens ontvangen zijn door de monarch die van plan lijkt het record van koningin Victoria (bijna 64 jaar op de troon) te breken. Arte, 20.15-21.45u.

Krasse knarren. Laatste, derde deel van onderzoeksprogramma waarin BN’ers op leeftijd een aantal dagen gezamenlijk in een huis vertoeven waar de sfeer uit de jaren van hun hoogtijdagen heerst. Doel is om uit te vinden of alle positieve herinneringen invloed zullen hebben op hun lichamelijk functioneren. Ned.1, 20.30-21.35u.

Lebt wohl, Genossen! Aflevering drie en vier van zesdelige geschiedenisserie over de aftakeling van de Sovjet-Unie en haar vazalstaten.Arte, 21.45-23.30u.

Amusement

Not like everyone else. Televisiefilm uit 2006 van Tom McLoughlin, gebaseerd op ware gebeurtenissen. De autochtone Amerikaanse Brandi Blackbear kleedt zich als goth en schrijft griezelverhalen. Niet lang na de schietpartij op Columbine High School wordt ze er door klasgenoten van beschuldigd een plotseling ziek geworden leraar te hebben behekst – ze had immers een boek over hekserij geleend in de bibliotheek. Ze wordt door de schoolleiding geschorst, de plaatselijke blanke christelijke bevolking begint een heksenjacht.RTL8, 20.30-22.15u.

Prisoners’ wives. Eerste aflevering van zesdelige serie. De wereld van Gemma (Emma Rigby) stort in als haar toegewijde echtgenoot gearresteerd wordt voor moord. Bij haar bezoeken aan de gevangenis ontmoet ze een groep vrouwen die steeds belangrijker voor haar wordt, naarmate het onvoorstelbare steeds reëler wordt: is haar man een moordenaar? BBC 1, 22.00-23.00u.