‘Transfer El Hamdaoui naar Fiorentina definitief van de baan’

Een doelpoging van El Hamdaoui tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht dit seizoen. Foto Reuters / Michael Kooren

De transfer van Mounir El Hamdaoui van Ajax naar Fiorentina is definitief van de baan, zo meldt Fiorentina op de eigen site. Volgens Ajax heeft de Italiaanse club verzuimd aan de betalingsafspraken te voldoen.

El Hamdaoui zou vanavond zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract bij Fiorentina. De twee clubs waren in grote lijnen overeengekomen over een afkoopsom van twee miljoen euro voor de aanvaller. Dat bedrag zou met bonussen kunnen oplopen tot drie miljoen.

De clubleiding van Ajax meldt vanavond dat Fiorentina er niet in is geslaagd om een bankgarantie af te geven. Daarnaast zou er al een afgesproken bedrag betaald moeten zijn door de Italiaanse club, maar ook dit is niet gebeurd. De tijd tot de transferdeadline was daarvoor te kort, aldus Fiorentina. De transfermarkt sluit vanavond om 24.00 uur.

De 27-jarige Marokkaanse spits heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2014, maar is niet meer actief in Ajax 1. El Hamdaoui speelde in april vorig jaar voor het laatst, waarna hij uit de selectie werd gezet door coach Frank de Boer.

Ajax grijpt naast Narsingh

Eerder vandaag werd al duidelijk dat Ajax er niet in is geslaagd om Luciano Narsingh op te halen uit Heerenveen. De speler voelde er niets voor om binnen één dag (Ajax maakte de interesse pas gistermiddag kenbaar) over zijn toekomst te beslissen. Heerenveen had vlak daarvoor al laten weten de 21-jarige Narsingh, die in de Ajax-jeugd speelde, niet kwijt te willen en noemde een minimale transfersom van zes miljoen.

Verwacht wordt dat de nationale en internationale transfermarkt en de bijbehorende geruchtenmolen nog tot middernacht op volle toeren draaien.

    • Annemarie Coevert