Newt Gingrich heeft rechtszaak aan broek voor gebruik Eye Of The Tiger

Republican presidential candidate, former House Speaker Newt Gingrich, speaks to a crowd of supporters at Page Field in Fort Myers, Fla., Monday, Jan. 30, 2012. Gingrich made last minute campaign stops in five different cities preparing for the pivotal Florida primary on Tuesday. (AP Photo/Naples Daily News, Scott McIntyre) FORT MYERS OUT Newt Gingrich moet op zoek naar een ander catchy nummer. 'Eye Of The Tiger' is niet van hem. Foto AP / Scott McIntyre

De Republikeinse presidentskandidaat Newt Gingrich heeft er naast zijn ex-vrouwen, peilingen en Mitt Romney een probleem bij. Hij mag niet langer het liedje Eye Of The Tiger, de soundtrack van Rocky III, draaien.

De makers van het nummer hebben een rechtszaak tegen Gingrich aangespannen wegens schending van auteursrecht. Ze willen dat Gingrich onmiddellijk stopt met het draaien van het nummer en eisen financiële compensatie.

Gingrich zal dus op zoek moeten naar een andere binnenkomer:

Frank Sullivan en Jim Peterik van de Amerikaanse eighties-rockband Survivor, schreven Eye of the Tiger in 1982 na een persoonlijk telefoontje van acteur Sylvester Stallone. Of ze niet een leuk liedje voor de nieuwste Rocky-film konden maken. Dat deden ze. Niet veel later waren de twee multimiljonair.

Het kamp-Gingrich heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

    • Marije Willems