Transferdeadline: Ajax grijpt naast Narsingh, Verhoek wel naar Twente

Om middernacht sluit de internationale transferperiode. Traditioneel is dit daarom een dag waarop clubs nog snel zaken willen doen. Ajax faalde echter in een poging om Luciano Narsingh op te halen uit Heerenveen. Twente versterkt zich wel aanvallend: ADO-speler Wesley Verhoek wordt hoogstwaarschijnlijk vastgelegd.

Ajax wilde vandaag op de valreep Narsingh nog overnemen van SC Heerenveen. Maar de speler voelde er niets voor om binnen één dag (Ajax maakte de interesse pas gistermiddag kenbaar) over zijn toekomst te beslissen. Heerenveen had vlak daarvoor al laten weten de 21-jarige Narsingh, die in de Ajax-jeugd speelde, niet kwijt te willen en noemde een minimale transfersom van zes miljoen. Zo grijpt Ajax, net als vorig jaar met Bas Dost, op de laatste dag van de winterse transferperiode net naast een Heerenveen-aanvaller.

De Amsterdammers raakten wel spelers kwijt. El Hamdaoui, die al enige tijd geleden op een zijspoor raakte bij de regerend landskampioen, vertrekt naar Fiorentina, zegt VI. Volgens NuSport is het echter nog niet helemaal rond. Daarnaast lijkt het erop dat de talentvolle aanvallende middenvelder Ouasim Bouy naar Juventus vertrekt. Ajax zou zich erbij neer hebben gelegd.

Wesley Verhoek naar FC Twente

FC Twente krijgt op de laatste dag van de transferperiode wel de gewenste aanvallende versterking: Wesley Verhoek, die deze zomer een overgang naar Engeland op het laatste moment afzegde, maakt de overstap. Hij komt van ADO Den Haag en moet in Enschede alleen nog medisch gekeurd worden. ADO wil het gemis opvangen door vandaag nog Danny Hoesen bij Fulham los te weken.

Dan nog een beoogde transfer binnen de Eredivisie die afketste: FC Utrecht wilde Evander Sno graag overnemen, maar de ex-Ajacied blijft RKC trouw.

Verwacht wordt dat de nationale en internationale transfermarkt en de bijbehorende geruchtenmolen nog tot middernacht op volle toeren draaien.