Kortkolom sport

De Mol toont opnieuw interesse in eredivisie

Rotterdam. John de Mol gaat mogelijk opnieuw een gooi doen naar de uitzendrechten van de samenvattingen van de eredivisie. Dat liet zijn woordvoerder gisteren weten aan Voetbal International. De samenvattingen worden nu uitgezonden door de NOS. Het huidige contract loopt na volgend seizoen af. De Mol deed in december 2004 met Talpa een succesvol bod op de rechten van de eredivisie. Door de teloorgang van de zender duurde de deal niet lang. Mediatycoon De Mol, prominent aandeelhouder van SBS, wil zich meer op voetbal gaan richten. De samenvattingen van de eredivisie zouden een aanvulling moeten zijn op de kwalificatie- en oefenduels van het Nederlands elftal, die nu door SBS zijn ondergebracht bij Veronica.(Novum)

ADO en FC Twente eens over transfer Verhoek

Enschede. ADO’er Wesley Verhoek speelt de rest van het seizoen hoogstwaarschijnlijk voor FC Twente. De voetbalclubs hebben gisteren, een dag voor het afsluiten van de transferperiode, een akkoord bereikt over een transfer van de Haagse vleugelspits. Verhoek (25) zou zich vandaag in Enschede melden voor de afronding van de transfer. McClaren, nu coach van FC Twente, wilde Verhoek afgelopen zomer al aantrekken toen hij nog manager was bij Nottingham Forest. Verhoek blies de overgang naar de Engelse club toen op het laatste moment af. Pogingen van FC Twente om de Serviër Dusan Tadic van FC Groningen over te nemen, zijn mislukt. De Oostenrijker Marc Janko, sinds het vertrek van trainer Co Adriaanse bankzitter in Enschede, gaat waarschijnlijk naar FC Porto. In dat geval wil FC Twente Glynor Plet overnemen van het naburige Heracles Almelo. (NRC)

Roberto Carlos (38) gaat stoppen met voetballen

Madrid. Roberto Carlos zet in december een punt achter zijn voetballoopbaan. De Braziliaanse oud-international van de Russische club Anzhi Makhachkala zei dat gisteren in de Spaanse sportkrant Marca. De 38-jarige linksback, bekend om zijn snoeiharde én effectvolle vrije trappen, wordt volgend seizoen fulltime coach bij Anzhi. Nu combineert hij daar het trainen nog met voetballen. Roberto Carlos speelde vóór zijn Russische avontuur achtereenvolgens bij het Braziliaanse Palmeiras, het Italiaanse Internazionale, het Spaanse Real Madrid, het Turkse Fenerbahçe en het Braziliaanse Corinthians. In 2002 wpn hij het WK met Brazilië. (NRC)

Afrika Cup: Soedan wel en Angola niet verder

Rotterdam. Soedan heeft zich voor het eerst sinds 1970 geplaatst voor de kwartfinale van het voetbaltoernooi om de Afrika Cup. Soedan won gisteren in groep B met 2-1 van Burkina Faso en profiteerde van een misstap van Angola, dat met 2-0 verloor van het al geplaatste Ivoorkust. Soedan, met alleen spelers uit de nationale competitie, liet tegen het al uitgeschakelde Burkina Faso geen steken vallen. Ivoorkust speelt in de kwartfinale komend weekend tegen gastland Equatoriaal Guinee. Soedan treft Zambia. (Novum)

Belg Kevin De Bruyne tot 2017 bij Chelsea

Londen. De Engelse voetbalclub Chelsea heeft de Belgische aanvaller Kevin De Bruyne van Racing Genk voor 5,5 jaar gecontracteerd. Met zijn komst komt het aantal Belgen bij Chelsea op drie. Ook Romelu Lukaku en Thibaut Courtois staan onder contract bij de nummer vier van de Premier League. Courtois is uitgeleend is aan Atlético Madrid. De tweevoudige international De Bruyne (20) maakte in 2009 zijn debuut voor Genk en scoorde dertien keer in tachtig competitieduels. (Novum)