Het souvenir

Op het Spaanse eiland Mallorca gebruiken ze hele mooie terracotta ventilatieroosters. Op het terrein van het hotel waar we logeerden in Moscari stond een oude vervallen schuur. En daar zag ik het luchtrooster. Mijn luchtrooster. Mijn vriend beweerde dat hij van plastic was, maar ik wist het zeker, het was een echte. Nu weet ik ook wel dat die dingen gewoon in iedere bouwmaterialenhandel op Mallorca te verkrijgen zijn, maar deze hing zo mooi in een straaltje zonlicht. Deze had geschiedenis! Nu ben ik niet erg handig en mijn vriend zag mij al vreselijk struikelen in die oude schuur vol rotzooi en mezelf openhalen aan een roestige spijker. Dus zat er voor hem niets anders op. Met gevaar voor eigen leven baande hij zich een weg door de troep om het ventilatierooster voor mij op te halen.

Amsterdam

Heb je een souvenir met een verhaal? Mail dan een foto en anekdote, plus je naam en woonplaats, naar reizen@nrc.nl o.v.v. Het Souvenir

    • Helene van Loon