Heijmans verwacht nettoverlies

Bouwbedrijf Heijmans verwacht over 2011 een nettoverlies van 40 miljoen euro, vanwege met name waardeverminderingen op vastgoedposities, maakte het bedrijf vandaag voorbeurs bekend.

Het netto onderliggende operationele resultaat zal naar verwachting van Heijmans 25 miljoen euro bedragen. Het bedrijf stelt verder dat de vermogenspositie met een solvabiliteit van dertig procent solide blijft, zo schrijft persbureau Novum.

De afwaarderingen waarmee Heijmans, het op twee na grootste bouwbedrijf van Nederland, te maken heeft gehad zijn veroorzaakt door een aanhoudend slechte woningmarkt, stelt het bedrijf. Daardoor verwacht het bedrijf op maximaal 45 miljoen euro aan waardeverminderingen uit te komen. Daarnaast zal de goodwill op het vastgoed van het in 2001 overgenomen IBC waarschijnlijk 10 miljoen euro in waarde verminderen.

Ondanks dat de resultaten bij Utiliteitsbouw en prefab lager uit zullen komen dan eerder voorzien, blijven de operationele resultaten goed bij Civiel, Wegen en Woningbouw.

Bij Utiliteitsbouw heeft Heijmans inmiddels wijzigingen in het management doorgevoerd, waar prefab omgevormd zal worden tot een interne productiefaciliteit. Bij prefab zal hierdoor ongeveer tweederde van het aantal arbeidsplaatsen verloren gaan. Het bouwbedrijf verwacht maximaal 10 miljoen euro aan reorganisatiekosten te boeken over 2011.

Heijmans maakt de jaarcijfers 1 maart voorbeurs bekend.

Gisteren sloot het aandeel op 9,21 euro.

    • Marije Willems