Europese beurzen sluiten de maand positief af

De beursvloer in Frankfurt. Foto Reuters / Sonya Schoenberger

De Europese beurzen hebben vandaag de maand met winst afgesloten. Na de Eurotop van gisteren heerste er op de markt vertrouwen over de aanpak van de schuldencrisis. Tegelijkertijd werd het optimisme gedrukt door tegenvallende cijfers over het consumentenvertrouwen in de VS. Dat meldt persbureau Dow Jones.

In Amsterdam eindigde de AEX-index met een winst van 0,9 procent op 318,47 punten. In Parijs werd een winst van 1 procent geboekt, in Londen en Frankfurt werd een stijging van 0,2 procent genoteerd.

EU-top: verdrag getekend, Griekenland was geen onderwerp

Op de EU-top van gisteren werden afspraken gemaakt over het aanpakken van de hoge werkloosheid en het stimuleren van groei. Ook werden de details ingevuld van wat in grote lijnen in december al werd overeengekomen: een nieuw verdrag dat 25 EU-landen tekenen en waarin strengere regels worden vastgelegd voor begrotingen.

Dit bericht wordt aangevuld.

    • Lex Boon