Weer

Het is eindelijk echt winter. Afgelopen weekeinde werd het al steeds kouder en vandaag is op veel plaatsen ook een laagje sneeuw gevallen.

Met een oostelijke wind wordt de komende dagen nog koudere lucht aangevoerd. Dit levert matige tot strenge vorst op tijdens de vrijwel heldere nachten. Ook overdag blijft het een aantal graden vriezen. In de loop van de week kan op steeds meer plaatsen geschaatst worden.

Vandaag bleef het op veel plaatsen bewolkt, met lokaal wat lichte sneeuwval. In het noordoosten werden de eerste opklaringen vanmiddag zichtbaar. Deze breiden zich vanavond over de noordelijke helft van het land uit.

In de loop van de nacht klaart het in het zuiden ook steeds verder op. Onder een heldere hemel daalt het kwik naar -8 graden in het noordoosten tot rond -3 in het uiterste zuiden.

Morgen wordt het een koude maar zonnige winterdag. Het blijft ook ’s middags op de meeste plaatsen licht vriezen met een zwakke, soms matige oostenwind. Er verandert de komende dagen weinig, wel wordt het steeds kouder met in de nacht lokaal strenge vorst, beneden -10 graden.

In het weekend blijft het koud. De kans op sneeuw neemt toe.