Stroomstoring Rotterdam veroorzaakt door nieuwe apparatuur

De stroomstoring waardoor vanavond ongeveer vijftigduizend huishoudens in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen werden getroffen, is ontstaan tijdens de vernieuwing van de bedienings- en besturingsapparatuur in een hoogspanningsstation in Rotterdam. De storingen die de deelgemeente Schiebroek-Hillegersberg en de wijk Prinsenland eerder deze maand troffen hadden een totaal andere oorzaak, meldt persbureau Novum.

De eerdere storingen waren het gevolg van een kapotte kabel en een volgens netbeheerder Stedin zeldzaam defect in een onderdeel van een schakelinstallatie.

Stedin op het matje geroepen

De storing maandag begon iets na omstreeks 14.30 uur en zorgde onder meer voor problemen met trams, metro’s en treinen. Rond 17.30 uur hadden alle klanten weer spanning. Vorige week zondag hadden ook al duizenden woningen en bedrijven in de regio Rotterdam te kampen met een grote stroomstoring.

De gemeente Rotterdam besloot vandaag na de tweede storing in een week tijd Stedin op het matje te roepen. Verantwoordelijk wethouder Alexandra van Huffelen wil opheldering over de oorzaken. Ook is ze benieuwd hoe het bedrijf denkt de storingen te voorkomen. Stedin wordt dinsdag op het stadhuis verwacht voor een gesprek.

    • Lex Boon